Ροδάκινα Elita™ Εξαιρετικής ποιότητας.

Το σύνολο της παραγωγής για τα Ροδάκινα προέρχεται από την Πέλλα και την Ημαθία με τη συγκομιδή να γίνεται με το χέρι ώστε να αποφεύγονται τα χτυπήματα.

Το Ροδάκινο λόγο ευαισθησίας χρειάζεται προσοχή στην μεταχείριση από την συγκομιδή έως τον τελικό καταναλωτή. Η συσκευασία των ροδάκινων γίνεται σε ξύλινο τελάρο χρησιμοποιώντας ειδικές θήκες για την προστασία του.

Στην ELITA™ επιλέγουμε και συσκευάζουμε εξαιρετικής ποιότητας νόστιμα και λαχταριστά ροδάκινα που φθάνουν καθημερινά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού κερδίζοντας κάθε καταναλωτή.

Όλη η διαδικασία παραγωγής και αποθήκευσης είναι πιστοποιημένη. Η διαχείριση και αποθήκευση πραγματοποιείται σε σύγχρονους ιδιόκτητους ψυκτικούς θαλάμους της ELITA™. Η διακίνηση από την παραγωγή στη συσκευασία γίνεται με ιδιόκτητα φορτηγά ψυγεία.

Συσκευασία – Τυποποίηση

Περιγραφή Καθαρό Βάρος Διαστάσεις Τελάρα/Παλέτα
Ξύλινο τελάρο μονόσειρο 3,8 – 4,5kg 27 x 47 x 10 200
Ξύλινο τελάρο μονόσειρο 5 – 6kg 30 x 50 x 11 200

Εποχικότητα

Συμβουλές για καταναλωτές

Τα Ροδάκινα μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ή να προστεθούν σε μια μεγάλη ποικιλία πιάτων. Επιπλέον, τα ροδάκινα είναι θρεπτικά και προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως βελτιωμένη πέψη, πιο λείο δέρμα και ανακούφιση από αλλεργίες.

Είναι επίσης, γεμάτα με αντιοξειδωτικά – ευεργετικές φυτικές ενώσεις που καταπολεμούν την οξειδωτική βλάβη και βοηθούν στην προστασία του σώματός, τόσο από τη γήρανση όσο και από πολλές χρόνιες ασθένειες. Όσο πιο φρέσκα και ώριμα τα φρούτα, τόσο περισσότερα αντιοξειδωτικά περιέχουν.

Για ταχύτερη ωρίμανση, τοποθετήστε τα ροδάκινα σε μια καφέ χάρτινη σακούλα πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Μόλις φτάσουν στην επιθυμητή ωριμότητα τους, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να αποθηκευτούν στο ψυγείο όπου θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα.

Fruit Fact!

Τα ροδάκινα ανήκουν στην ίδια οικογένεια φρούτων με τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα κεράσια, καθώς και τα αμύγδαλα. Θεωρούνται «δρύπες» επειδή η σάρκα τους περιβάλλει ένα κέλυφος που στεγάζει έναν βρώσιμο σπόρο.