Δαμάσκηνα Elita™ Εξαιρετικής ποιότητας.

Τα Δαμάσκηνα ή αλλιώς βανίλιες είναι φρούτα με πολύ γλυκιά γεύση και ωραίο άρωμα.

Στην Ελλάδα πριν λίγες δεκαετίες δεν υπήρχαν οργανωμένες εκμεταλλεύσεις για καλλιέργεια δαμάσκηνων. Η μεγάλη όμως ζήτηση του τόσο από αγορές της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, στρέψανε πολλούς αγρότες στην συστηματική καλλιέργεια τους.

Όλη η διαδικασία παραγωγής και αποθήκευσης είναι πιστοποιημένη. Η διαχείριση και αποθήκευση πραγματοποιείται σε σύγχρονους ιδιόκτητους ψυκτικούς θαλάμους της ELITA™.

Συσκευασία – Τυποποίηση

Περιγραφή Καθαρό Βάρος

Παράγοντας
Παλέτας

Punnet 0.5kg 10kg 88/110
– 48/60
Punnet 10kg 10kg 60/75
Plateau 6kg 88/110
Loose 5kg 120/150

Εποχικότητα

Συμβουλές για καταναλωτές

Η βιταμίνη C στα Δαμάσκηνα είναι υπεύθυνη για την επισκευή των κυττάρων, την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και την επιβράδυνση της γήρανσης. Επιπλέον, ένα μέσο φρέσκο δαμάσκηνο περιέχει 113 mg καλίου, το οποίο συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.

Παρά την αρκετά υψηλή περιεκτικότητά τους σε υδατάνθρακες, τα δαμάσκηνα δεν φαίνεται να προκαλούν σημαντική αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωσή τους, κάτι που μπορεί να αποδοθεί στις φυτικές ίνες που περιέχουν.

Τα άγουρα δαμάσκηνα πρέπει να φυλάσσονται σε μια χάρτινη σακούλα στον πάγκο της κουζίνας για μερικές ημέρες. Εάν ωριμάσουν, τα δαμάσκηνα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο σε μια ανοιχτή πλαστική σακούλα για 2-4 εβδομάδες. Συνιστάται το ψυγείο να μην περιέχει έντονες μυρωδιές, καθώς τα δαμάσκηνα τείνουν να προσλαμβάνουν τη μυρωδιά του ψυγείου μετά από μερικές ημέρες.

Fruit Fact!

Όπως το βερίκοκο και το ροδάκινο, έτσι και τα δαμάσκηνα είναι μέλη της οικογένειας των τριαντάφυλλων. Ήταν ένας από τους πρώτους καρπούς που ανακαλύφθηκαν από τον άνθρωπο αφού έχουν βρεθεί υπολείμματα δαμάσκηνων σε αρχαιολογικούς χώρους της Νεολιθικής εποχής.